Mit primære værktøj med spiludvikling er Unity3D. Det er måske ikke så super smart når skolerne tit kun har chromebooks til rådighed, men jeg mener de lige så godt kan lære at bruge en god game engine som også bliver brugt til at lave rigtig mange spil.

Første gang jeg var ude og undervise på en skole var i Bælum på Østhimmerlands Ungdomsskole. Vi lavede en række scripts hvor at et objekt f.eks. ville begynde at gå i cirkler, hoppe op og ned osv. Det fungerede fint i starten, men hurtigt begyndte det er blive hårdt at komme videre med koden og lave noget selv. Det var heller ikke fordi der var så meget man kunne med de prelavede scripts dengang, så de var nødt til at få meget hjælp til at programmere. Spiludvikling handler dog ikke kun om programmering, så på ØU brugte de også meget tid på at designe baner, tegne ting osv.

I 2015 prøvede jeg at lave en lille scriptpakke til Vester Hassing, men den blev ikke brugt så meget da den var meget specifik til at lave et bold spil hvor bolden kan rulle rundt. Det endte igen med at de måtte skubbes gennem svære koder for at lave noget selv.

screen-shot-2016-09-20-at-09-49-17

Et billede af en test scene. Kenneys Assets hjælper meget med sprites så de har noget de kan bruge og som de gerne må bruge til et færdigt spil. 

Nu har jeg gjort det anderledes og med bedre resultater. Jeg har for det første lavet et dokument der fortæller hvad hvert enkelt script gør. Så er jeg også gået meget op i at scriptsne skal være meget modulbaseret. Dvs. at hvis jeg f.eks. gerne vil have samlet en mønt op OG tilføjet et point et sted, så skal der to forskellige scripts på – som gør noget uafhængigt af hinanden.

Nogle af scriptse har brug for en reference til et andet objekt, men jeg må sige at det er utroligt meget man kan lave ved at kombinere scriptsne og udnytte de andre værktøjer i Unity (såsom Animation eller prefabs).

Og hvordan tager eleverne så imod det? Jeg har afprøvet denne pakke både i Kongerslev og i Vadum og det går rigtig godt! Jeg opdaterer dem løbende afhængig af deres behov i skolen.

Scripts og dokumentation findes her!